tisdag 22 september 2009

Vad är det här för påhitt nu då?

Välkomna!
Jag tänkte förklara mitt syfte med den här bloggen som är en del av mitt superfina projektarbete: streetstyle med fokus på väskor och väskinnehåll!

Alla är unika.
Ett ganska motsägelsefullt påstående i en samtid där sedan industriella revolutionen modet inte längre är lika mycket en fråga om klass eller rikedom och var och varannan människa ser ut som vandrande reklampelare för H&M. Det finns inte många sätt att uttrycka sig själv och den person man vill vara, för hur man än gör har någon annan gjort det innan. Vi blir mer och mer en stor ström av "unika" människor som egentligen alla är lika speciella och därför inte speciella alls. Det finns kanske inte så mycket att göra åt detta och jag vet heller inte om det är något man ska göra något åt, men jag vill ändå med mitt projektarbete göra folk medvetna om att människor inte är en stor ström. Individerna är så mycket mer än så. Jag vill fokusera på deras drömmar, var de befinner sig i livet just nu och vart de är på väg, vilka de är och varför de valt sina val i livet de gjort.
Men allra mest vill jag få reda på varför de har valt sin väska.
Nej, jag skojar inte, jag tror att man genom att fokusera på just väskan kan få fram mer information om en person än om man bara knäpper några kort och ber den berätta lite vagt om sin hemska barndom.
Mitt syfte med mitt projekt är i grund och botten att via undersökning och forskning om handväskan visa mångfalden hos människor i den till synes massproducerade modevärld vi lever i. Jag vill visa för folk att det finns hopp, att det finns så mycket intressant kvar, att det finns så mycket fint i mänskligheten.


Dessutom är det alltid spännande att rota igenom folks saker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar