tisdag 23 februari 2010

Mona Sahlins väska

"6 000 kronor.
För vissa är det en halv månadslön efter skatt.
För Mona Sahlin: priset på en handväska.
I går publicerade Svenska Dagbladet en bild på Sveriges alla partiledare och språkrör. I soffan sitter Mona Sahlin, partiledare för Socialdemokraterna. Och bredvid henne syns en rosaröd handväska som nu har blivit en stor snackis på Twitter.
– Det är en Louis Vuitton. Hon fick den i 50-årspresent av en väninna. Men hon vill inte berätta vem, säger Camila Peirone Buzaglo, pressekreterare åt Mona Sahlin."

(Aftonbladet, 2010-01-22 av Johanna Melén och Mikael Åberg)


Mona Sahlins väska både upprör och hyllas. Å ena sidan anser folk att den är fin och matchar hennes partis färger vilket ger bra publicitet. Andra menar att de partiet ska hjälpa, de fattiga i samhället, hånas av det faktum att hon kan lägga så mycket pengar på en väska medan de som röstar på henne fortsätter vara fattiga.
jag själv tyckte det verkade lite motstridigt att använda en så uppseendeväckande och dyr väska när det leder till avundsjuka bland vanligt folk, men när jag läste att hon fått den i present tyckte jag inte det var så stor grej. hallå det är en present? hon ahr inte köpt den själv? man skola icke döma i förtid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar